Sosincs túl későn

2021. 12. 22.

Sosincs túl későn: íme a 87 éves férfi, aki elektromos autóra váltott, és vett egy Ford Mustang Mach-E-t

Pedro García egész életében benzinmotoros autókkal járt, ám most bebizonyította, hogy sosincs túl későn a jövő befogadásához: a 87 éves férfi úgy döntött, hogy villanyautóra vált, és ehhez a tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E modellt választotta.

Pedrónak már sok Fordja volt az évek során, így lakóhelyén, a spanyolországi Alicantéban régóta törzsvevőnek számít a helyi Auto Christian márkakereskedésben. Éppen ezért a kereskedés csapata odafigyelt arra, hogy Pedro az elsők között ismerhesse meg a Mustang Mach-E-t, és amikor kiderült, hogy tetszik neki az autó stílusa, azonnal rendeltek is egyet. Azóta is minden egyes lépésnél ott vannak, segítve Pedrónak, hogy megismerje és megszokja új autóját. Nem mintha túl sok segítségre lenne szüksége…

Sokan azt hihetnék, hogy ilyen idős korban már nehéz megszokni egy csúcstechnológiájú elektromos autót, de Miguel Estrela, az Auto Christian értékesítője szerint Pedro magabiztosan kezeli a Mach-E-t. Tapasztalata szerint sok fiatalabb ember még mindig tart a villanyautózástól, Pedro azonban az élő bizonyíték arra, hogy ez a váltás jóval könnyebben megy, mint gondolják.

A feltöltés például az egyik olyan dolog, amit Pedro nagyon hamar megszokott. Egyszerűen csak csatlakoztatja az autót a házában felszerelt fali töltőkészülékre, és reggel már úgy ébred, hogy a Mach-E útra kész. A jármű csendessége és könnyű kezelhetősége – különösen az egypedálos vezetés lehetősége – arra bátorítja, hogy olyan helyekre is elutazzon, ahol az elmúlt ötven évben még sosem járt; egyszerűen csak azért, mert most már megteheti. És hogy Pedro szerint mi a legjobb az egészben? Az, hogy többé nem kell benzinkútra járnia, sőt – a Mustang Mach-E nagy hatótávolságának1 köszönhetően – a menet közben sem kell megállnia, hogy feltöltse az autóját.

Az emberek gyakran tartanak a változástól, Pedro példája azonban azt mutatja, hogy a jövő technológiája könnyebben befogadható és élvezetesebb is, mint képzelnénk.

Idézetek

“Nem mehetünk szembe a jövővel, inkább haladnunk kell a korral. Ez az autó pedig a jövő autója!”

Pedro García, Mustang Mach-E tulajdonos

“Azt szeretem benne a legjobban, hogy nem kell benzinkútra járnom. Felszereltek nálam egy fali töltőkészüléket; ezt használom, és ennyi.”

Pedro García, Mustang Mach-E tulajdonos

Lábjegyzetek

1 A Ford Mustang Mach-E hátsókerékhajtású, nagyobb kapacitású akkumulátorral szerelt változatának tisztán elektromos hatótávolsága eléri a 610 kilométert (WLTP).

Az üzemanyag/energiafogyasztási, CO2-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

Időpontfoglalás

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók PM Perpetuum Mobile Kft

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek PM Perpetuum Mobile Kft