A Ford a kategória legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztásával és a szegmensben elsőként bevezetett technológiákkal kínálja a Transit Connect kishaszonjárművet

2015. 06. 10.
A Ford Transit Connect kishaszongépjármű új, még takarékosabb hajtásláncokkal és a szegmensben elsőként alkalmazott vezetősegítő technológiákkal jelenik meg. Az új 1,5 literes TDCi dízel a kategória legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztását kínálja.

A Ford bejelentette, hogy idén nyártól a Transit Connect áruszállító a kategória legtakarékosabb hajtáslánc-opcióival, valamint a szegmensben elsőként kínált vezetősegítő és kapcsolódási technológiákkal jelenik meg a piacon. A Ford bevezeti a modell kínálatában az új, rendkívül takarékos 1,5 literes TDCi dízelmotort, aminek CO₂-kibocsátása 99 g/km, üzemanyag-fogyasztása pedig csupán 3,8 l/100 km az ECOnetic modellváltozatban** – ez 6 százalékos javulást jelent a most kifutó 1,6 literes blokk értékeihez képest. A vásárlók most először PowerShift automata sebességváltót is rendelhetnek az 1,5 literes erőforráshoz. Mindemellett a Transit Connect a szegmens első modellje, amelyhez fejlett vezetősegítő rendszerek (többek közt Közlekedési Tábla Felismerés és a Sávtartó Asszisztens) is kaphatók, s ez a Ford első haszongépjárműve az európai piacon, amiben megjelenik hangvezérlésű SYNC 2 fedélzeti kihangosító technológia.

A dobozos, duplakabinos és Kombi karosszériaváltozatban, valamint rövid és hosszú tengelytávolsággal kapható Transit Connect rendkívül népszerűvé vált Európában: 2013-as bemutatkozását követően a modell értékesítési eredménye minden más vetélytársánál gyorsabban növekedett. Míg 2013-ban 36.800 Transit Connect talált gazdára, 2014-ben már 85 százalékkal több kelt el az autóból, s a modell 2015 első öt hónapjában is 58 százalékkal magasabb eladásokat produkált, mint az előző év azonos időszakában.  A Transit Connect áruszállító tágas és praktikus rakterének térfogata teljes rekeszfallal 2,9 illetve 3,6 m³, az elülső rakodótérrel együtt pedig 3,7 illetve 4,4 m³ (rövid és hosszú tengelytávolság, SAE-szabvány szerint mérve). Az autó hasznos teherbírása eléri az 1000 kilogrammot. A Transit, a Transit Custom és a Transit Courier mellett a Connect is a teljes egészében megújult és kibővített Transit-család tagja, amelynek sikeres modelljei 2015 első negyedévében Európa legsikeresebb haszongépjármű-márkájává avatták a Fordot.

“Intelligens kialakításának, remek fogyasztásának és tágas rakterének köszönhetően a vadonatúj Transit Connect igazi slágernek bizonyult az európai vállalkozások körében,” fogalmaz Phil Hollins, a Ford Európa haszongépjárműveinek marketingjéért, értékesítéséért és szolgáltatásaiért felelős igazgató. “Most pedig még vonzóbb ajánlattá válik, hiszen üzemanyag-fogyasztása tovább csökken, ráadásul olyan új technológiák is rendelhetők hozzá, mint a Közlekedési Tábla Felismerés vagy a Sávtartó Asszisztens.”

Új, üzemanyag-takarékos hajtásláncok nagyobb teljesítménnyel
A Ford új, 1,5 literes TDCi dízelmotorja megfelel a szigorú Euro VI károsanyag-kibocsátási előírásoknak; az erőforrást a vállalat két fázisban vezeti be a Transit Connect kínálatában. Az ECOnetic modellváltozatban teljesítménye 100 LE, forgatónyomatéka pedig 250 Nm – szemben az idén nyáron kifutó modell 95 lóerős és 230 Nm-es értékeivel. A Transit Connect ECOnetic változatban alapfelszerelésként jelenik meg Auto-Start-Stop rendszer és Aktív Hűtőrács technológia. Idén nyártól az 1,5 literes TDCi blokk 120 LE teljesítménnyel és 300 Nm forgatónyomatékkal is kapható lesz; a hatfokozatú PowerShift automata sebességváltóval párosított motor váltja majd le az 1,6 literes benzinmotoros automata modellváltozatot. 2016 tavaszától az 1,5 literes TDCi erőforrás további variánsai egészítik ki a Transit Connect kínálatát, leváltva a jelenlegi 1,6 literes TDCi motort, ami addig továbbra is 75, 95 és 115 lóerős kivitelben rendelhető meg.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók PM Perpetuum Mobile Kft

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek PM Perpetuum Mobile Kft