Ford Fiesta WRC

2017. 11. 30.

Az M-Sport örömmel tudatja, hogy Sébastien Ogier és Elfyn Evans a FIA Rally Világbajnokság 2018-as évadában is a csapat színeiben versenyeznek majd navigátoraikkal, Julien Ingrassiával és Daniel Barrittal. Az ötszörös világbajnokkal és a sportág egyik legígéretesebb tehetségével a soraiban az M-Sport jó eséllyel védheti meg címét a következő szezonban, ami izgalmas és szoros küzdelmet ígér.

Mindkét versenyautó személyzete hasznos tapasztalatokat gyűjtött már az EcoBoost-motoros Ford Fiesta WRC-vel kapcsolatban, hiszen folyamatosan részt vettek a fejlesztési munkákban. Ogier és Evans azzal az elhatározással vág neki a 2018-as évnek, hogy dobogós helyezésekkel, győzelmekkel és bajnoki címmel gazdagítják az M-Sport repertoárját.

A Dovenby Hallban ma megrendezett ünnepségen Ogier és Evans aláírták a szerződésüket, ami azt jelenti, hogy ők lesznek az M-Sport 240 fős csapatának éllovasai. Ogier és Evans segítségével a csapatnak jó esélye nyílik arra, hogy megismételjék azt a sikert, amelynek megünneplésére ma összegyűltek. Mindkét páros arról híres, hogy nagy tempót diktál, ám az M-Sport címvédő futamain ugyanilyen fontos lesz az is, hogy mindig mesteri módon alkalmazzák az előre megbeszélt versenystratégiát.


A harmadik Ford Fiesta WRC-vel kapcsolatos híreket a következő hetekben jelenti majd be a csapat.


Malcolm Wilson csapatfőnök:


„Ragyogó hír a csapat számára, hogy Sébastient és Elfynt a sorainkban tudhatjuk. Már régóta dolgozunk ezen, és fantasztikus, hogy sikerült szerződést kötni velük; most végre arra összpontosíthatunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a következő évadra.


Sébastienben és Elfynben hatalmas lehetőséget látunk a címünk megvédésére, de tudjuk, hogy ez így sem lesz könnyű menet. Versenytársaink sem pihennek a babérjaikon, úgyhogy még szorosabb küzdelemre számítok. Szerencsére mindkét versenyzőnk nagyon intelligens pilóta. Az általuk diktált tempó káprázatos, ugyanakkor remekül alkalmazzák a stratégiát, ami újra meg újra biztosíthatja a jó eredményt.


Nincs okunk kételkedni abban, hogy jövőre mindez erősen növeli esélyeinket – aminek jelei már ma délután is láthatók a csapaton –, és tudom, hogy mindenki 110 százalékban odateszi majd magát!”


Sébastien Ogier:


„Remek érzés, hogy végre bejelenthetjük, mit tervezünk 2018-ra. Igazán lenyűgöző mindaz, amit eddig együtt elértünk, és jó dolog, hogy ez most folytatódik, és hogy megvédhetjük az eddigi eredményeinket.


Izgalmas évad áll mögöttünk; egy olyan év, amiben minden idők legszorosabb küzdelmeit kellett megvívnunk. Pilótaként csak annyit mondhatok, hogy nagy öröm ebben részt venni. A rally mindig is hatalmas lendülettel töltött fel, ebben a csapatban pedig csak úgy lobog a szenvedély. Éppen ezért nem is volt kétséges, hogyan döntök, és hogy mindent megteszünk majd azért, hogy jövőre is sikeresek lehessünk.”


Elfyn Evans:


„Fantasztikus évad volt ez az egész csapat számára, és remek dolog, hogy mindennek jövőre is részese lehetek. Az első győzelmi trófea megszerzése után készen állunk rá, hogy továbblépjünk, és azt hiszem, az előttünk álló szezon is ugyanilyen izgalmas lesz.


Komolyan alig várom már, hogy újra a volán mögé ülhessek, és ott legyek a Monte-Carlo Rallyn. A karácsonyi szünetben is keményen dolgozunk majd, hogy biztosan felkészülhessünk, hiszen az a célunk, hogy az idei sikerre alapozva újra diadalt arassunk!”


Forrás: Ford Sajtószoba

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók PM Perpetuum Mobile Kft

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek PM Perpetuum Mobile Kft